Buurtpreventie Kitskensberg/Heide actief

buurtpreventiewhattsap

de inbrekers zijn gewaarschuwd

Buurtpreventie Kitskensberg/Heide actief
In navolging van andere wijken is er ook in de wijk Kitskensberg/heide een Buurt WhatsApp groep actief geworden onder de naam ”Kitskensberg/Heide Veilig”
Bewonersgroep Kitskensberg/Heide had het idee een Buurt WhatsApp groep op te starten om de veiligheid in de wijk te verhogen. Via sociale media was al snel duidelijk dat er al een groepje actief was, in het leven geroepen door de heer Tim Kollee. Samenwerken is dan het devies. De Bewonersgroep zorgde er snel voor dat de nodige flyers in de wijk bezorgt werden, Tim Kollee verzorgde de verwerking van de inschrijvingen. Al snel was duidelijk dat er een grote behoefte was aan een dergelijk medium. Op moment van dit schrijven zijn er al 85 bewoners aangemeld en is tevens ook elke straat minimaal met twee personen vertegenwoordigd, voorwaar een succes. Buiten het actieve gedeelte worden er binnen korte tijd bij elke ingang van de wijk WhatsApp Buurt Preventie Borden geplaatst zodat iedereen kan zien dat de bewoners in deze wijk actief meekijken naar gebeurtenissen in hun wijk. Voor Roermond is er ook al een WhatsApp groep opgericht waarin alle coördinatoren van de Buurt WhatsApp samenwerken om informatie door te geven of zaken te verbeteren.
Ook is er als aanvulling op facebook de pagina Buurt Preventie Kitskensberg/Heide opgezet waar de bewoners informatie vinden en minder belangrijke zaken kunnen melden. In andere gemeentes is al duidelijk geworden dat het aantal misdaden daalt hierdoor dus laten wij hopen dat wij hetzelfde bereiken of zelfs nog meer.
Bewoners die zich willen aanmeldden kunnen dit doen via buurtapp@mail.com
Onder vermelding van Naam, Straat en o6 nummer.

Namens de beheerders van de Buurt WhatsApp Groep
Tim Kollee, Harrie Kellenaers

 

Share